BakgrundNordbornas vikingatåg inleddes i slutet av 700-talet och pågick mot mitten av 1000-talet. De styrde sina skepp i västerled och österled, längs Europas kuster och djupt in i floderna.
Vikingarnas härnadståg gick ut på att skaffa nytt land och nya kolonier, men också för att idka fredlig handel. Epoken blev inledningen till Nordens kristnande och hemvändande vikingar medförde embryot till en ny kultur. 1000 år senare - idag - kan Ni som restaurant Stora Vikingens välkomna gäst göra en gastronomisk resa till länder som bidragit till att berika vår svenska mat. Vi vill dock inte utlova samma mat som vikingarna en gång åt - hårt saltat och ofta torkat kött. Det har vi bytt ut mot färskt, välhängt och mört, omsorgsfullt tillagat. Vi följer den gamla goda svenska mattraditionen med tonvikt på riklig och gästfri traktering - ett arv från våra vikingar. Hela personalen på restaurant Stora Vikingen önskar er ännu en gång hjärtligt välkomna. KontaktTelefon: (+46) 08 644 23 00
E-post: [email protected] Intresserad av att jobba hos oss?
Skicka in ansökan med CV till e-post adressen ovan. |
MiljöpolicySedan 2008 arbetar vi på Stora Vikingen: Röde Orm med högt satta krav med hänsyn till miljön. Genom medvetna val av råvaror och nogrann källsortering vill vi bevara vår miljö och natur. Sedan en tid tillbaka återvinns alla våra matreser samt matlagningsspill och blir biogas, som sedan driver våra gasspisar i köket. Vi arbetar kontinuerligt med att hitta nya sätt att återvinna och bevara.
Här finns viEndast ett stenkast från slussen, eller i västra hörnet av Mariatorget, som också är närmaste t-banastation.
Hornsgatan 35-37 Södermalm, Stockholm |